Διακοσμητικά Μαξιλάρια Mageco

 

Μαξιλάρια, ριχτάρια, χρώμα, ανανέωση και στιλ! 

 

Γνωστόν πως τις περισσότερές μας ώρες στο σπίτι τις ξοδεύουμε στο καθιστικό και μάλιστα στον καναπέ μας όταν χαλαρώνουμε. Θέλουμε το κρασάκι μας μετά τη δουλειά, θέλουμε τον καφέ μας τ απογεύματα. Εκτός κι αν είμαστε ερωτευμένοι στις πρώτες μας μέρες ε; Ας κάνουμε μία παύση όλοι για να θυμηθούμε εκείνον τον καιρό που δεν είμασταν στο κρεβάτι μόνο για να κοιμόμαστε ψόφιοι τα βράδια. Εντάξει, τέλος παύσης. Επίσης εκτός κι αν είμαστε 5 ετών και δε χαλαρώνουμε στον καναπέ αλλά χαλαρώνουμε διακοσμώντας εναλλακτικά το υπόλοιπο σπίτι (όσοι έχετε παιδιά γνωρίζετε τι εννοώ).

 

Τα διακοσμητικά μαξιλαράκια και τα ριχτάρια στους καναπέδες, έχουν μία ιστορία όπως θα θυμάστε όλοι. Κάποια χρόνια όχι πολύ πίσω, ήταν της μόδας απλά να έχεις ξεχάσει τι χρώμα έχεις αγοράσει τον καναπέ. Και μάλιστα δεν είχε καμία απολύτως σχέση το χρώμα του καναπέ σου, αφού πάντα έβρισκες καλύμματα για να του αλλάξεις χρώμα!

 

Δεν υπήρχε σπίτι να του λείπει κλασικός τριθέσιος, διθέσιος και πολυθρόνα. Επάνω θα έβρισκες σφιχτά ριχτάρια να καλύπτουν μέχρι και τα πόδια του καναπέ σε πολλές περιπτώσεις και φυσικά αν υπήρχαν διακοσμητικά μαξιλαράκια ως δια μαγείας θα είχαν το ίδιο χρώμα με τα καλύμματα. Ναι, τα λέγαμε καλύμματα και όχι ριχτάρια.
Η διακόσμηση εξελίχθηκε και μετά είχαμε τα ριχτάρια. Σε ένα μεσοδιάστημα θα θυμάστε το τραγικό της υπόθεσης με ριχτάρια πάνω στα καλύμματα. 

Φτάνουμε σε κάποια εποχή όπου έβλεπες καφέ καναπέ με τρία καφέ μαξιλάρια επάνω. Αν το ένα ήταν πορτοκαλί μπορεί να ήταν και ουάου - απίστευτη διακόσμηση σου λέω! 

 

Οι τάσεις άλλαξαν. Δεν είναι οι τάσεις όμως, είναι πως επιτέλους άλλαξε κάτι στην οπτική μας και φύγαμε από το -πρέπει- για λίγο και δώσαμε λίγο στιλ! Και το στιλ αυτό ήρθε στη διακόσμηση και ήρθε μέσα από τους καλλιτέχνες και τη μόδα. Ζωηρά χρώματα, περίεργα μοτίβα βοηθούν την ψυχολογία μας.

Γιατί αν κάτι θέλουμε καθημερινά είναι ένας όμορφος και ζεστός χώρος να χαλαρώνουμε. Κι επειδή εφοπλιστές δεν είμαστε, προσπαθούμε όλοι να ανανεωνόμαστε με όσο μπορούμε καλύτερα και πιο ποιοτικά πραγματάκια, ν' αλλάζουμε το χώρο μας, για τη δόλια την ψυχολογία μας.

 

Έτσι στο σήμερα, το καθιστικό παύει πια να είναι μονότονο. Τα διακοσμητικά μαξιλάρια έρχονται σε διάφορα σχέδια και χρώματα και ναι το mix είναι απαραίτητο! Συνδυασμοί διαφορετικών σχεδίων και χρωμάτων προτείνονται, όπως και συνδυασμοί διαφορετικών υλών ή μεγεθών. 

 

Στο Mageco διαλέξαμε μία από τις καλύτερες ποιότητες διακοσμητικών μαξιλαριών παγκοσμίως. Η ποιότητα Gobelin έρχεται από ύφασμα Ισπανίας και όλα τα σχέδια είναι με ύφανση. Η ραφή γίνεται στην Ελλάδα, σε ελληνικές βιοτεχνίες με απόλυτη προσοχή. Η ποικιλία σχεδίων ιδιαίτερα μεγάλη για να μπορείς να συνδυάσεις διαφορετικά μαζί και να ισορροπήσεις το ιδανικό αποτέλεσμα ό,τι χρώμα καναπέ ή ύφος έχεις στο καθιστικό σου.

 

Φυσικά τα διακοσμητικά μαξιλάρια δεν είναι μόνο για το καθιστικό, αφού σχεδόν επιβάλλεται να έχεις στο σαλονάκι της βεράντας ή σε μία πολυθρόνα. Δίνουν τόση ζεστασιά στο χώρο! 

 

Μπορείς να επιλέξεις με γέμισμα ή να χρησιμοποιήσεις γέμισμα από άλλα μαξιλαράκια (45x45) που μπορεί να έχεις ήδη και να λάβεις μόνο τη θήκη, αφού φυσικά έχουν φερμουάρ. Η πίσω όψη τους είναι μονόχρωμη επομένως αν σου λερωθεί και περιμένεις κόσμο και δεν προλαβαίνεις και δεν έχεις καν εκείνα τα μικρά σφουγγαράκια που βγάζουν τους λεκέδες, απλά γύρισέ τα απ την άλλη! 

 

Δες μερικούς συνδυασμούς που κάναμε σε λευκό καναπέ για να σου δώσουν ιδέες και μπορείς να δεις όλη τη συλλογή εδώ. Φυσικά μπορείς ακόμη καλύτερα να συνδυάσεις καλοκαιρινά ριχτάρια για μία ριζική ανανέωση!